De Ardennen koestert een rijke historie. Hier onder een aantal bezienswaardigheden.

Durbuy

Draagt de titel “de kleinste stad ter wereld”. Gelegen aan de oevers van de Ourthe en met het middeleeuwse karakter is deze stad een genot voor de zintuigen. Dit zien jaarlijks ook vele duizenden toeristen. Er is genoeg te zien, en er zijn vele restaurants met een uitstekende keuken.

De omgeving

Vergeet de omgeving niet. Rijdt of loop rond en ervaar de pracht van de architectuur in de vele oude dorpen en steden. Geef alle zintuigen de kost. Er is veel te beleven.

Kastelen

De omgeving laat zich kenmerken door de vele kastelen. Een groot aantal hiervan is te bezoeken. Check wel van te voren even goed wanneer welk kasteel geopend is voor publiek.

Radhadesh

In het sprookjesachtige kasteel van Petite Somme biedt onderdak aan de leefgemeenschap van Radhadesh. Het kasteel is nu een ware spirituele oase waar men zich kan verdiepen in de Iniase tradities.

Oologsmuseum Bastogne

In de tweede wereldoorlog is er zeer heftig gevochten in de Ardennen. In Bastogne staat een groot museum waar je op allerlei (interactieve) manieren alles te weten kunt komen over deze heftige periode.

Chocolademuseum

In Erezée kun je alles te weten komen over de totstandkoming van de Belgische pralines. Tijdens een korte tour wordt je wegwijs gemaakt in de historie en aan het eind is er uiteraard het een en ander te verkrijgen voor bij de koffie.

Pin It on Pinterest

Share This